Tillykke med jagttegnet!

Nogle måneders hårdt arbejde….. Livslang nydelse!

Jagttegnsprøven

 
Skriftlig del af jagtprøven
 

Den skriftlige del af jagtprøven består af 40 spørgsmål. Man skal svare korrekt på mindst 36 spørgsmål for at bestå. Prøvetiden er på 30 minutter.

 

Se hvordan den praktiske del af jagtprøven foregår i videoen.

Når du har bestået jagttegnsprøven, skal du gennemføre skydeprøverne

Haglskydeprøven

Med et gyldigt jagttegn kan man efter våbenlovgivningen købe et haglgevær, men før du må bruge det til jagt i Danmark, skal du på dit jagttegn have en påtegning om, at hagljagt er tilladt, eller at haglskydeprøven er bestået.

Til haglskydeprøven afgives skud til maks. 6 højreduer, skud til maks. 6 venstreduer og skud til maks. 6 bagduer. Det er aspiranten, der afgør, hvorvidt der skydes et eller to skud til duerne, men der må maksimalt anvendes 18 patroner til hele prøven. For at bestå skal to lerduer i hver kategori rammes.

 

 

Riffelprøven

Med et gyldigt jagttegn kan du efter våbenlovgivningen få våbentilladelse til at købe en jagtriffel, men før du må bruge den til jagt i Danmark, skal du på dit jagttegn have en påtegning om, at riffeljagt er tilladt, eller at riffelprøven er bestået.

En bestået riffelprøve giver adgang til at udøve jagt med centralt tændt og randtændt ammunition. Riffelprøverne afholdes af Danmarks Jægerforbund for Miljøstyrelsen.

Du kan tilmelde dig en riffelprøve, når du har bestået jagtprøven.

For at bestå riffelprøven skal aspiranten i valgfri skydestilling i løbet af højst fem minutter fra en afstand af 100 meter placere minimum fem ud af seks skud inden for en cirkel med en diameter på 20 centimeter. I forbindelse med skudafgivelsen må der anvendes lovligt optisk sigtemiddel, der er monteret på riflen, og hjælpemidler, der kan medbringes og anvendes under praktisk jagt, herunder skydestok og jagtstol.

Første gang du aflægger riffelprøve, skal du forud for prøven gennemføre et obligatorisk riffelskydeforløb

 

Bueprøven

Før du må gå på buejagt i Danmark skal du bestå buejagtprøven. Består du buejagtprøven, har du ret til at gå på buejagt i det jagtår buejagtprøven aflægges og i de følgende fem jagtår med den type bue, prøven er bestået med. Miljøstyrelsen varsler buejægere, der skal have fornyet deres buejagtberettigelse inden buejagtberettigelsen udløber.

Buejagtprøven består af en skriftlig og en praktisk del. Den skriftlige del af buejagtprøven består af 20 spørgsmål, hvor man skal svare korrekt på mindst 18 for at bestå. Når den skriftlige prøve er bestået, kan man aflægge den praktiske prøve. Ved den praktiske prøve skal man ramme træfområdet på mindst 5 af 6 vildtfigurer.